Elektrisch koken en je woning op een duurzame manier verwarmen.
Apeldoorn gaat over van aardgas naar duurzame warmte. Is een warmtepomp de oplossing voor jouw woning of is er een gezamenlijk alternatief?
Veel huishoudens in Apeldoorn gebruiken aardgas. Bijvoorbeeld om te koken of om het huis te verwarmen. De komende jaren maakt Apeldoorn de overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen (bijvoorbeeld gas, kernenergie en steenkolen), naar duurzame vormen van energie. Bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, biomassa, water en de bodem. In 2050 is Apeldoorn aardgasvrij. Hierdoor is de CO2-uitstoot kleiner en remmen de klimaatveranderingen af.
In de Transitievisie Warmte van de gemeente Apeldoorn lees je hoe Apeldoorn overgaat op duurzame warmte. Bijvoorbeeld door de aanleg van een warmtenet. In een aantal wijken in Apeldoorn denken we samen met inwoners over een gezamenlijke oplossing. Als jouw wijk nog niet over gaat op een gezamenlijke oplossing dan kan een warmtepomp een goed idee zijn.
Denk je eraan om over te gaan op een warmtepomp? Het is verstandig om eerst in kaart te brengen wat de meest geschikte oplossing is voor jouw woning voordat je een warmtepomp aanschaft. Het Energiepunt geeft je gratis persoonlijk en onafhankelijk advies. Je kunt er verschillende varianten van warmtepompen bekijken en bepalen welke het meest geschikt is voor jouw woning en situatie. En je krijgt duidelijke uitleg over de financiering.
De gasrekening van Guido Kraft liep op door de hoge gasprijzen. “Voor ons was het op dat moment duidelijk: we wilden echt iets anders dan aardgas voor de verwarming van ons huis”. Benieuwd hoe hij en zijn gezin dat aangepakt hebben? Lees het hele interview met Guido.